Jopa puolet suomalaisista lähtee syyslomalle ilman matkavakuutusta
Suomalaisista jopa puolet jättää matkavakuutuksen ottamatta. Erityisen yleistä tämä on lyhyemmillä syyslomareissuilla, jotka suuntautuvat Viroon tai Ruotsiin.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
- Lehdistötiedotteet
Syysloma-aikana matkustavat etenkin perheet ja reissuun suunnataan usein kotimaan lähistölle.
”Esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin menoa ei ehkä ajatella samalla tavalla ulkomaille matkustamisena kuin esimerkiksi Keski-Euroopan reissuja, jolloin matkavakuutus jää helpommin ottamatta. Lisäksi kotimaan läheisyys voi luoda suuremman turvallisuuden tunteen, jolloin ehkä ajatellaan, ettei mitään voi sattua”, sanoo POP Vakuutuksen korvausjohtaja Mikko Koski.
Pohjoismaat ja Viro ovatkin varsin turvallisia kohteita, ja esimerkiksi Tallinnassa taskuvarkaudet ovat vähentyneet viime vuosina reippaasti. Myös hoitoon pääsy sairastapauksen sattuessa on helpompaa eurooppalaisen sairasvakuutuskortin kanssa.
Silti matkavakuutuksesta on monenlaista hyötyä. POP Vakuutus listasi, millaisia tapauksia Tallinnan ja Tukholman syyslomamatkoilta eniten korvataan.
1. Matkan peruuntuminen
Yksi yleisimmistä korvaustapauksista Tallinnan ja Tukholman matkoilla on koko matkan peruuntuminen.
”Tällöin syy on yleensä vakuutetun tai lähiomaisen sairastuminen”, Koski kertoo. Syyslomamatkat ovat usein lyhyitä, ja siksi matkan peruuntuminen voi harmittaa kovasti.
”Mielipahaa matkavakuutus ei poista, mutta ainakin tuo harmiin taloudellista korvausta”, Koski sanoo.
2. Puhelimen tai tabletin rikkoutuminen
Koulujen syysloma-aikaan monelle matkalle suunnataan usein koko perheen voimin.
”Lasten kanssa matkustaneet tietävät, miten helposti puhelin tippuu pienistä käsistä. Ylipäänsä mobiililaitteita hajoaa matkoilla paljon”, Koski sanoo.
Jopa puolet POP Vakuutuksen matkatavaravakuutuksesta korvattavista tapauksista on mobiililaitteiden rikkoutumisia. Näin myös Tallinnan ja Tukholman matkoilla.
3. Sairastuminen tai matkan keskeytyminen
Sairastumisia tai tapaturmia sattuu lähellekin suuntautuvilla matkoilla. Vaikka lähiseudulla matkustaessa hoitoon tai kotiin pääsy on suhteellisen helppoa, matkavakuutuksen avulla hoitopaikan voi päättää itse ja hoitoon pääsee nopeasti. Siksi vakuutus on erityisen tärkeä lasten kanssa matkustaessa.
Aina myöskään paluumatka ei sairastumisen takia onnistu.
”On esimerkiksi tapauksia, jossa lapsen sairastumisen takia toinen vanhemmista joutuu peruuttamaan paluumatkan omalta ja lapsen osalta jäädäkseen vieraaseen maahan siksi aikaa, että lapsi on matkustuskunnossa. Tällöin matkavakuutuksesta voidaan korvata ylimääräisiä matka- ja majoituskustannuksia”, Koski kertoo.
4. Taskuvarkaudet
Varkauksia sattuu edelleen turistien suosimilla alueilla niin Tallinnassa kuin Tukholmassakin.
Mitä enemmän väkeä on paikalla, sitä parempaa huolta tavaroista kannattaa pitää. Tukholmassa taskuvarkaiden suosimia paikkoja ovat esimerkiksi metrot ja niiden pysäkit, Tallinnassa puolestaan satama-alue.
“Useimmiten varkaat nappaavat mukaansa puhelimia ja lompakoita, ja näitä sitten korvataan matkavakuutuksesta. Lompakkoa ei kannata pitää takataskussa, ja laukun olisi hyvä olla vetoketjullinen sekä lähellä vartaloa. Jos varas kuitenkin iskee, tulee aina tehdä rikosilmoitus. Muuten matkavakuutuskaan ei korvaa varkautta”, Koski muistuttaa.